.jpg)
شهر قورچی باشی
قورچیباشی شهری در بخش کمره شهرستان خمین استان مرکزی ایران است. این شهر تا شهر خمین ۱۸ کیلومتر فاصله دارد. ارتفاع این شهر از سطح دریا ۲۲۰۵ متر است. در قدیم گروهی از ساکنان قورچیباشی را ارمنیان تشکیل میدادند.
نامگذاری
قورچیباشی از مقامات نظامی ایران در دوره صفویه و قبل از آن میباشد که پس از وزیر اعظم، بالاترین جایگاه نظامی را داشته است. قورچیباشی واژهای ترکی است که از دو جزء «قور» به معنی سلاح و «چی» (علامت فاعلی) و «باش» به معنی سر و «ی» (حرف اضافه) ترکیب شده است.
به نقل از ولادیمیر مینورسکی تلفظ صحیح «قورچی» در زبان مغولی به صورت «کورچی» میباشد که به معنی تیرانداز یا کماندار و از ریشه «کر» به معنی ترکشدار است.جزء دوم لغت که همانا «باش» میباشد نیز ترکی و به معنی سر و رئیس است. ترکیب این دو جزء حاوی مفهوم سر همچو قزلباش و یا سرخ سر و رأس جماعت است که معنی آن رئیس کمانداران و یا سرپرست غلامان تیرانداز میشود. به احتمال زیاد یکی از قورچیباشییان آنجا را بنیان نهاده است.
این شهر در سال ۱۳۸۲ از تجمیع دو روستای قورچی باشی و سیبک تبدیل به شهر شد و بسیار سریع چهره زیبای روستایی خود را با عبور راه اصلی خمین به شازند از وسط روستا از دست داد و به شهری کوچک تبدیل شد در سال ۱۳۸۶ ساکنان آن از شبکه گاز خانگی بهرهمند گردیدند و ساخت میدان بزرگ امام، بلوار امام و بیش ۳۰ خیابان جدید، آسفالت کوچهها، ساخت دو پارک از اقدامات مهم این شهر است.
اغلب ساکنان این شهر تازه تاسیس به فعالیت کشاورزی میپردازند و کشت عمده محصولات ایشان گندم و لوبیا است که در کشور به عنوان یک قطب تولید لوبیا مطرح میباشد. میزان باسوادی در این شهر بالا بوده و اغلب ساکنان باسواد و دارای تحصیلات دانشگاهی میباشند.
برجهای تاریخی شهر قورچی باشی
برجهای تاریخی شهر قورچی باشی از توابع خمین؛ یادگاری کهن منطقه تبدیل به محل زندگی شده است.